Elobinan profiileissa kerromme suunnittelijoistamme ja asiakkaistamme. Ota yhteyttä, jos haluat kertoa suunnitteluprosesseistasi.

Mia Fransson: Kallo täynnä värejä, muotoja ja mielikuvitusta!

 

”Olen graafinen muotoilija ja kuvittaja, ja olen ruvennut suunnittelemaan omia kuosejani. Jos kallo on täynnä ideoita se pitää välillä tyhjentää jotta uudet luomukset saavat tilaa. kuvittamani kasvit ja kukuat juontavat juurensa lapsuuden pitkistä kesistä…ja kiven alta voi löytyä veikeitä olioita jotka haluavat tulla mukaan. Haluan, että kuosini tekevät ihmiset iloisiksi!”

Miten kauan olet toiminut muotoilijana ja kuvittajana?         

Olen toiminut muotoilijana ja AD:na mainosalalla yli 30 vuotta, lähinnä graafisen tuotannon parissa. Aloitin erään Art Directorin oppilaana ja vaihe kerrallaan, eri koulutusten myötä, minusta tuli se henkilö, joka olen tänä päivänä. Sitten sain tilaisuuden toteuttaa unelmani ja toimia yrittäjänä ja samalla kehittää itseäni kuosinluojana ja kuvittajana.

Miten koit Elobinan, kun löysit meidät?

Tiesin tarkkaan mitä halusin tehdä ja luoda ja surffailin ympäri nettiä löytääkseni tarkoitukseeni sopivan yrityksen. Halusin löytää toimijan jossa tilaaminen on helppoa ja heti näet miltä kuosisi tulee näyttämään.

 Mikä sai sinut valitsemaan Elobinan? 

Elobina sopii täydellisesti tarpeisiini. Kriteereinä minulla on että tilaaminen on helppoa, tuotanto mahdollisimman luontoystävällinen ja, että henkilökunta on vastaanottavainen uusille ideoille. Ensi vaikutelma on erittäin tärkeää ja minulle Elobina “kolahti” saman tien.

Kuvaile luomisprosessiasi, miten ideasi päätyy kuosiksi kankaalle?

Laukuissani minulla on aina kyniä ja piirustuslehtiöitä ja heti, kun tulee joutoaikaa piirrän ideoitani lehtiöön. Idea voi syntyä kun näen kauniita värejä tai muotoja vaikkapa luonnossa ja haluan mahdollisimman nopeasti testata miten tämä väri tai muoto sopii kuosimaailmaani. Lisäksi kännykkäni on täynnä kuvia kukista, hedelmistä tai muista hienoista muodoista.

 

Seuraava vaihe on tehdä kuosista luonnos lyijykynällä. Sen jälkeen siirrän luonnoksen uudelle paperille kopioimalla luonnos valopöydän avulla. Tähän käytän yleensä mustaa tussia. Seuraavaksi värjään kuosin tusseilla, vesiväreillä tai guassiväreillä. Kun kuosini näyttää hyvältä skannaan sen tietokoneelle ja jatkan sen työstämistä.

Sitten seuraa hauskin vaihe, jossa lataan kuosini Elobinan kotisivulle ja suunnittelen miten käytän kuosini parhaiten. Toistanko kuosin kankaalleni, suurennanko kuosia jne.

Mitä teet luomillasi kankailla? Onko kankaat omaan käyttöön? Ompeletko tuotteesi itse? Myytkö luomuksesi?

On aina yhtä jännittävä tunne, kun tilaamani kangas saapuu minulle. Olen aina yhtä ihmeissäni painatuslaadusta. Miten värit voivat onnistua niin täydellisesti juuri haluamallani tavalla. Yleensä, kun kyseessä on uusi kuosi, painatan metrin koekappaleen eri kankaille. Näin varmistan, että kuosini sopii ja näyttää hyvältä eri kangaslaaduilla. Useimmiten ompelen tuotteeni itse mutta jo kyseessä on suurempia määriä, käytän myös ulkopuolisia ompelupalveluja.

Minulla ei ole varsinaista kotisivua mutta myyn tuotteitani sosiaalisissa medioissa. Järjestän myös eri tapahtumia ja popup-kauppoja, jossa esittelen ja myyn tuotteitani. Yritykset, jotka tilaavat suurempia eriä tuotteistani, ovat yleensä nähneet tuotteitani sosiaalisissa medioissa.

Esimerkkejä Elobinalla painetuista kankaista.

Pystyykö Elobina toteuttamaan visiosi?

Elobina on minulle täydellinen yhteistyökumppani, heillä on tietotaitoa ja avustavat aina jos minulla on kysyttävää tai haluan mielipiteitä kuosin asettelusta tai painomenetelmistä.

Olen yhdessä ystävien ja ammattilaisten kanssa kehittänyt juuri minulle sopivan kaupallisen mallin. Haluan tarjota asiakkailleni tuotteita mitä itsekin haluaisin!

Elobina vastaa loistavasti minun odotuksiani ja ajatusmaailmaani. Visioni on luoda ainutlaatuisia ja persoonallisia tuotteita kestävällä ja ympäristöystävällisellä tavalla. Elobinan avulla voit luoda uniikkeja tuotteita, jotka ovat tehty korkeaan laatuun.


Mitä sinä työstät paraikaa?

Kuten normaalisti minulla on liuta eri projekteja käynnissä.

Yksi osa työprosessiani on löytää uusia asiakassegmenttejä. Jos esimerkiksi ravintolassa näen jonkun mielenkiintoisen tuotteen, rupean saman tien miettimään miten ravintola voisi tarjota asiakkailleen jotain erikoista. Mitä jos asiakkaat voisivat ostaa vaikkapa kauniita lautasliinoja ravintolasta joko omaan käyttöön tai lahjaksi?

Ajattelen koko ajan kvartaalittain ja mukautan kuosini vuodenaikojen ja luonnon vaihtelujen mukaan.

Lisäksi järjestän taidenäyttelyä joka keskittyy luomiini kuoseihin, muotoihin, väreihin ja kankaisiin.

Lounaskassi