Twill Majbacken Eko (P)

30.00 /m

100% Ekopuuvilla
Painoleveys: 149 cm
Paino: 220g/m2
Painomenetelmä: Pigmentti
Kutistuminen: 3-5%

Ekopuuvilla Majbacken on hieno ekologinen kangas. Kangas on ihanan pehmeä ja sopii sekä  vaatteisiin, että erilaisiin sisustusprojekteihin.

Pesuohje: Pese 30 asteessa hienopesuohjelmalla. Pese tuotteet nurinpäin, jotta värit säilyy mahdollisimman kirkkaina. Vältä valkaisuaineita ja kovaa linkousta.

Kuvaus

Twill Majbacken on hieno ekopuuvilla klassisella twill rakenteella. Kangas on ihanan pehmeä.  Väri on hieman luonnonvalkoinen. Sopii vaatteisiin, kuten myös monenlaisiin sisustustprojekteihin.

 

Ekopuuvilla on kasvatettu ilman torjunta-aineita. Tuholaistorjunnassa on käytössä tuholaisten luontaisia vihollisia. Maailmassa viljeltävästä puuvillasta vain hyvin pieni osa on viljelty ekologisesti.

GOTS-sertifiointi vaatii, että koko tuotantoketju on  ekologinen. Ekologinen tekstiili on allergiaystävällinen ja terveydelle ja ympäristölle haitallisten aineiden pitoisuuksille  on asetettu tiukat raja-arvot.

 

 

GOTS-sertifikaatti

Global Organic Textile Standard on laaja tekstiilien ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti, joka kattaa koko tuotantoprosessin luonnonmukaisesti viljellystä raaka-aineesta koko tuotantoketjun läpi lopulliseen tuotteeseen asti. Huomioon otetaan myös ihmisten ja eläinten hyvinvointi. Vain luonnonmukaisesti viljellyt luonnonkuidut (väh. 95%) voivat saada GOTS-sertifioinnin. Sertifikaatti myönnetään myös itse tuotteelle, ei pelkälle materiaalille. Tämä tarkoittaa, että koko tuotantoprosessi täyttää ekologiset ja eettiset kriteerit.

Sertifiointi edellyttää ekologisuuden jatkumista koko tuotantoprosessin läpi. Näin ollen mm. tekstiilin valmistamisessa käytetyt väriaineineet ja erilaiset apuaineet täyttävät sertifikaattien asettamat kriteerit

GOTS-sertifioitujen tekstiilien valmistuksessa myös työn eettisyyttä valvotaan. Kansainvälisen työjärjestö ILO:n asettamien sosiaalisten olojen vähimmäiskriteerien tulee täyttyä. Kriteerit koskevat mm. työstä maksettua korvausta, työntekijöiden työturvallisuutta, työsopimusehtoja ja järjestäytymisoikeutta. Lapsityövoima on luonnollisesti kiellettyä.

Lisätiedot

Mitat142 × 100 cm